OM

”Hennes arbeidsform er intens og ekspressiv, en energi hun går opp i og forsvinner inn i. Her er det uttrykk og temperament, lekenhet og følsomheten som styrer. Det intellektuelle er trukket tilbake til fordel for den fysiske og emosjonelle kraften.”

–Eva Kurseth Imer-

I Syd-Frankrike, malestudio

Åse Pleym Bakken er født i Trondheim og vokste opp i Oslo. Hun har bodd nesten 4 år i USA, over 20 år i Drammen, og bor og arbeider nå i Oslo. Pleym Bakken har gjennom flere år hatt separatutstillinger og deltatt på kollektivutstillinger i hjemlandet, i Frankrike og Italia, og er innkjøpt av offentlige institusjoner. Hun har kommet gjennom det første nåløyet til Høstutstillingen (1. juryering), er blitt tatt ut til å representere på Trøndelagsutstillingen, og var representert i Dronning Sonja KunstStall. Pleym Bakken er medlem av Norske Billedkunstnere (NBK) og Buskerud Bildende Kunstnere (BBK).

Pleym Bakken er svært glad i å være ute i naturen og er aktiv på mange områder innen idrett. Dette gir henne mye energi og ideer. Hun er fargeglad, noe som gjenspeiles i bildene. Hun jobber med materialene liggende på gulvet, gjerne med mange prosjekter samtidig og det må være musikk til arbeidet. Prosjektene handler om stillhet og nærhet, kommunikasjon og relasjoner, samtidig som kraft og energi ofte kommer til uttrykk i bildene hennes. Bildene er abstrakte, men av og til dukker underlige figurer opp. Det er historier om kjærlighet, glede og sorg, som springer ut av ting som er opplevd. Pleym Bakken arbeider med maleri, collage, grafikk og croquis.